30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
USB MicrofoonsUSB Microfoon PakkettenUSB GeluidskaartStudio MicrofoonsRecording SoftwareMicrofoon StandaardsUSB MIDI & KeyboardPop FiltersShockmountsSpeakersKoptelefoons

Video VLOG/YouTube Opnemen. - Microfoon Technieken, Beter Geluid

Maak je al een tijdje VLOGs of video opnamen voor YouTube of videos voor Facebook. Of wil je beginnen met videos maken voor social media? Dan wil je natuurlijk een beetje goede video kwaliteit en natuurlijk goed geluid bij je videos. Hoe krijg je dat gemakkelijk voor elkaar? En hoe krijg je misschien wel heel goed geluid, of (bijna) professionele opnamen.

Goede video kwaliteit

Voor goede video kwaliteit heb je een goede camera nodig. En dat is tegenwoordig echt niet meer zo moeilijk want bijna alle goede en nieuwere smartphones met androids, tablets,iPads en iPhones hebben een goede camera. Meestal zelfs beter dan een goede webcam. Natuurlijk kun je ook een goede webcam gebruiken. Of de ingebouwde camera van je laptop of MacBook.

Meestal kun je zelf snel genoeg beoordelen of de video kwaliteit goed is. Ziet het er blokkerig uit, of korrelig, of te donker. Dan zijn er zeker verbeteringen mogelijk

Tips voor betere video kwaliteit

De belangrijkste test voor video kwaliteit is video maken buiten op een mooie heldere en zonnige dag. Krijg je hier mooie beelden met je ingebouwde camera. Dan is de camera in ieder geval in staat om goede video op te nemen. Lukt dit niet, dan hoef je het binnen eigenlijk al helemaal niet te proberen. En kun je beter gaan sparen voor of een nieuwe camera of wachten tot je een betere telefoon of tablet hebt.

Kun je buiten goede opnamen maken dan kun je dit in principe binnen ook. Maar dat lukt niet altijd. En de reden is natuurlijk simpel. Licht! Veel ingebouwde cameras hebben wel de resolutie, maar niet de lichtgevoeligheid van de professionelere cameras. Je kunt natuurlijk een veel duurdere camera kopen. Maar de beste oplossing is eigenlijk altijd eerst: beter licht. Dit moet je ook bij een duurdere camera voor elkaar hebben. Dus ga het licht in de ruimte waar je gaat opnemen verbeteren. Verbeter:

- Lichtkleur/tempratuur
- Hoeveelheid licht
- Richting van het licht.

Voor de beste opnamen vervang en gebruik lampen met natuurlijke kleur licht. Te Geel is meestal niet zo mooi en veels te kunstmatig wit ook niet. Een stel goed daglicht TL of led lampen met een natuurlijk witte kleuren zijn een goede basis.

Gebruik eventueel een paar extra lampen, liefst die je kunt richten. Deze staan net buiten beeld en achter de camera. Bij 2 lampen kun je ook 1 links en 1 rechts zetten van de plek waar je gaat filmen. Meer licht is bijna altijd beter.

Het licht moet zoveel mogelijk de plek van voren belichten zodat de schaduwzijde aan de achterkant van personen en objecten is zodat de camera die niet ziet. Licht van voren, links voor rechts voor, zijkanten en van boven werkt het beste.

Als je dit voor elkaar hebt kun je dus binnen en buiten prima filmen met de camera, telefoon of tablet die je hebt. Let buiten ook op het licht. Tegenlicht is altijd slecht. Houd dus ook buiten de zon achter je of links of rechts achter je.

Slechte Matige Goede en Uitstekende Audio Kwaliteit

Nu je de video kwaliteit hopelijk voor elkaar hebt zul je bij opnamen merken dat ingebouwde microfoons hun beperkingen hebben. De kwaliteit is meestal beperkt. Maar ook de mogelijkheden zijn beperkter dan bij een goede richtmicrofoon, draadloze microfoon of dasspeld microfoon of headset.

Goede en handige draadloze set


professionele audio

Wil je het echt professioneel doen dan gebruik je een draadloze camera set. De kwaliteit is gewoon het beste wat mogelijk is. Maar vooral belangrijk, je bereik is zelfs tot 100 meter en je hebt verschillende mogelijkheden om deze set te gebruiken.

Audio Nabewerken

Ben je nu klaar? Ja en nee. Vindt je je opname nu prima. Dan ben je klaar. Maar normaal gesproken doe je nog enige nabewerking van zowel de audio en de video. De video kun je soms nog wat verbeteren door de helderheid en contrast wat aan te passen. Voor de audio is het belangrijk dat je het volume harder en constanter maakt. Dus je wil eigenlijk dat je goed hoorbaar bent ongeacht of je fluistert in de microfoon of schreeuw in de microfoon. Dat klinkt misschien raar. Maar toch ga je dus het fluisteren versterken en het schreeuwen zachter maken. Eigenlijk wil je dat de kijker of luisteren alles wat je zegt goed hoort maar ook dat te harde stukken niet overgaan in gekraak en geknetter.

Het volume optimaliseer je door bijvoorbeeld 2 dingen.

STAP 1) Normaliseer het volume. Hierbij zoekt de software het hardste punt in je opname en zet die op het maximum. Dit is dus bijna altijd handig/nodig zodat je opnamen die meestal aan de zachte kant zijn beter verstaanbaar zijn

STAP 2) Limit of compress de Audio. Hierbij gebruik je een limiter of compressor om je geluid te verbeteren. Hier ga je dus echt met een effect zorgen dat pieken in je auto minder worden, en zachte stukken harder worden of lijken. Je duw dus de audio in elkaar. Hierdoor is alles gewoon beter verstaanbaar als de kijker bijvoorbeeld het volume niet hard heeft staan. Of gewoon maar kleine laptop speakertjes of een tablet/telefoon gebruikt om te kijken. De meeste video of audio programmas hebben wel zo'n effect.

STAP 3) Andere effecten. Je kunt natuurlijk meer verbeteren zoals ruis, klankleur met equalizer, achtergrond geluiden, achtergrond muziek toevoegen, etc. Maar mits je juist opneemt zou dat meestal niet echt nodig zijn. En zeker voor een simpele vlog wordt dat al snel bewerkelijk en kost je veel tijd. Dus doe in ieder geval stap 1 en eventueel 2. Stap 3 is echt als je video voor professioneel gebruik gaat maken, of reclames of bedrijfspresentaties.

Voice over

Wat meestal ook nog handig is bij video vlogs is dat je misschien dingen bent vergeten te zeggen. Of je wil nog wat commentaar toevoegen. Of misschien het je wel stukjes video van dingen genomen waar niets gezegd wordt. Met een voice over usb microfoon of microfoon opname set kun je dat nog met studio kwaliteit voice over stem en spraak toevoegen.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 USBMicrofoons.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.