53
INFODESK
EMAIL
Maandag-Vrijdag 9-17:00 053 8001 002
  HOME     USB Microfoons     USB Microfoon Pakketten     USB Geluidskaart     Studio Microfoons     Recording Software         Microfoon Standaards     USB MIDI & Keyboard     Pop Filters     Shockmounts     Speakers     Koptelefoons  

Professioneel Voice Over Opnemen - Advies van USBmicrofoons.nl

Wil je professioneel Voice Over opnemen? Hier vindt je het advies van USBmicrofoons.nl met een volledig overzicht. In het overzicht spraak/stem opnemen zijn we al kort ingegaan op alle aspecten van het opnemen van basis spraak en stem. In dit overzicht geven we nog extra toelichting hoe je echt professioneel een goede voice over kunt opnemen, en welke producten dan interessant zijn.

Voice over microfoons

Goede condensator zang microfoons zijn meestal ook prima te gebruiken voor voice overs. Het nadeel is alleen vaak dat zingen in een iets ander frequentie gebied is, en dat zang ook nog eens echte boven de muziek moet uitkomen waardoor je toch vaak bij zangmicrofoons hebt dat ze iets minder geschikt zijn voor spraak, en zeker professionele voice over opnamen. Voor de best mogelijke kwaliteit van het geluid wordt meestal dan een condensator microfoon gebruikt die zo neutraal mogelijk klinkt. Voorbeelden zijn


Voice over geluidskaarten

Geluidskaarten voor voice overs zijn vooral de professionele geluidskaarten zonder de typische onnodige hoeveelheid ingangen die je in een studio nodig hebt. Maar dan wel met een hele goede microfoon voorversterkers en converters om het geluid zo direct en goed mogelijk digitaal te krijgen.


Voice Over pakketten

Mooie complete pakketten voor voice over gebruik zijn

Voice Over zeer professionele pakketten

De meest professionele voice over opname pakketten zijn

Akoestiek bij Voice Over Opnamen

Als je in een kantoor omgeving, bedrijfgebouw of home studio, opnamen gaat maken dan is de ruimte natuurlijk niet ontworpen voor optimaal akoestisch geluid. Hiervoor heeft sE Electronics een oplossing bedacht, en ook patent op gekregen. Het probleem bij het opnemen in een ruimte is altijd dat via harde muren, vloer en plafond er een slecht echo is die dan ook wordt opgenomen in het microfoon geluid, en zeker bij zeer professionele gevoelige studio microfoons wil je een zo helder mogelijke opname zonder vertroebeling door slechte echo. Het beste kun je dit testen door hard in je handen te klappen, probeer maar eens in een badkamer of toilet, met keiharde tegel muren.
Als je dit effect duidelijk hoort dan helpt een reflectie scherm, in het engels refelction shield, dit soort echo te verminderen. sE Electronics, een top merk onder de studio microfoons, heeft hiervoor de oplossing bedacht en heeft 2 hele betaalbare oplossingen gemaakt met het REFLEXION Filtler. Deze is er in een Pro versie, en een lichtgewicht uitvoering. Voor beide modellen is een grote microfoon standaard aan te raden omdat deze akoestiek schermen/cabines natuurlijk niet handig zijn op een klein bureau met een desk standaad.


Pop/plop geluiden in voice over opnames

Pop en plop geluiden in voice over opnames zijn het gevolg van plosieve geluiden. De geluiden die je krijgt bij P en B klanken waar je mond/lippen eigenlijk een klein explosie geluid maken. Deze klanken zijn prima op te nemen met een gevoelige studio microfoon, maar meestal klinken deze vrij hard ten opzicht van alle andere klanken wat niet prettig klinkt natuurlijk in je opnamen. Hiervoor zijn verschillende typen en merken pop filters op de markt. Zoals bijvoorbeeld het Samson PS01 pop screen, maar ook de zeer professionele pop filters van sE Electronics. Mocht je een voice over studio usb microfoon pakket kopen zonder pop filter dan zijn deze absoluut aan te raden voor het beste resultaat.

Professioneel advies van 53shop.nl Experts? Stel een vraag
Copyright 2000-2017 USBMicrofoons.nl webshop van 53shop.nl onderdeel van CRMAV.com Webshops
Vraag/Contact
Email
Bel me terug
Facebook
Garantie/Service
Garantie
Retour
Openingstijden
Infodesk maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7654PJ Enschede Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.