30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,Webwinkelkeur,pinnenbij aflevering,paypal
id: - 0 -
USB MicrofoonsUSB Microfoon PakkettenUSB GeluidskaartStudio MicrofoonsRecording SoftwareMicrofoon StandaardsUSB MIDI & KeyboardPop FiltersShockmountsSpeakersKoptelefoons

Zang opnemen met USB Microfoons

Wil je zang gaan opnemen met een USB Microfoon? Dat kan natuurlijk perfect. Zowel met een simpele USB microfoon, maar ook met een studio microfoon met USB geluidskaart. Het voordeel is bij allebei dat deze zo aan te sluiten zijn op je laptop, Mac of PC, maar wat zijn nou de verschillen tussen de verschillende USB microfoons voor zang opnemen? Of natuurlijk rap of achtergrond zang?

USB zang microfoons tot 100 euro

Deze microfoons zijn heel populair voor het opnemen. Belangrijkste voordelen zijn vooral de prijs/kwaliteit verhouding. Een USB microfoon zoals de C01U en C03U hebben namelijk een ingebouwde USB geluidskaart waardoor je die niet apart hoeft te kopen. Dus direct aansluiten op je laptop, computer, PC of Mac/Macbook en opnemen maar. Hierdoor hoef je geen verdere zang opname apparatuur te kopen.


Vergeet niet een pop filter en microfoon standaard er eventueel bij te kopen, eigenlijk kan je daar voor zang/rap opnamen niet zonder. Dit zijn bijvoorbeeld populaire pakketten met deze microfoons.


Zang opname tips

Wil je met deze microfoons gaan opnemen? Hier zijn een paar belangrijke studio technieken/opname tips.

- Probeer de optimale afstand van de microfoon voor jouw stem te vinden. Dichterbij krijg je een directer en warmer/voller geluid. Maar dan kan natuurlijk ook te zwaar worden. Verder af krijg je een mooier natuurlijker geluid. Maar dan kan ook te afstandelijk gaan klinken. En mocht je in een ruimte je zang opnemen die niet helemaal optimaal is qua akoestiek dan krijg je steeds meer te horen van deze slechte akoestiek als je verder van de microfoon af gaat opnemen.
- een optimale afstand ligt voor zang meerstal tussen de 4 cm en tot 80 cm. Veel zangers en zangeressen nemen op ongeveer 20 cm afstand op. Maar expertimenteer!

Nog betere (home) studio zang microfoons

Professioneel klinkende zangopnamen maak je bijvoorbeeld met de sE Electronics studio microfoons. Deze zijn echt de top in hun prijsklasse en hiermee ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit voor de prijs. Een paar voorbeeld van verschillende home studio opname sets:

Vergelijkbaar, en helemaal compleet zijn deze iets voordeliger home studio pakketten:


Om je een idee te geven wat voor hoge kwaliteit mogelijk is hier een 1 take opname van Shannon Saunders met de SCARLETT 2i2 USB geluidskaart met een condensator zangmicrofoon en de semiakoestische gitaar direct ingeplugd.Zang opnemen op de PC/Mac

De PC, laptop of Mac worden in bijna alle home en professionele studios gebruikt om muziek en zang op te nemen. Om een goede studio microfoon aan te sluiten wordt meestal een goede USB geluidskaart gebruikt zoals de
scarlett 2i2 of studioGT

Zang opnemen op de iPad

Een iPad is natuurlijk een fantastisch apparaat om zang gemakkelijk op te nemen. Vooral omdat het gemakkelijk te gebruiken is en je professionele studio software gemakkelijk kunt downloaden via de app store. Het meest gebruikt is natuurlijk de garageband app wat erg makkelijk werkt om zang op te nemen maar ook zeer professioneel is. Het enige wat nog ontbreekt is een goede USB microfoon. Hier zijn in ieder geval 2 zeer goede oplossingen voor. Als je gewoon een zeer goede microfoon zoekt om simpel zang op te nemen is er de Samson METEOR mic. Maar daarnaast is er nu ook een zeer professionele USB geluidskaart voor je iPad, de iTrack SOLO van Focusrite. Dit is een speciale USB geluidskaart waarmee je elke echte studio microfoon of zang microfoon kunt aansluiten, en ook nog eens een koptelefoon, of je gitaar kunt opnemen.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2019 USBMicrofoons.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com Webshops
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door Project XL - CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.