30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,Webwinkelkeur,pinnenbij aflevering,paypal
id: - 0 -
USB MicrofoonsUSB Microfoon PakkettenUSB GeluidskaartStudio MicrofoonsRecording SoftwareMicrofoon StandaardsUSB MIDI & KeyboardPop FiltersShockmountsSpeakersKoptelefoons

Spraak /Stem Opnemen met USB Microfoon Professioneel Advies

Professioneel of met goede kwaliteit spraak en stem geluid opnemen met een USB Microfoon of Studio Microfoon met Geluidskaart. Wat zijn de mogelijkheden, voordelen en nadelen? We zetten alles kort op een rijtje

USB mic voor stem en spraak opnemen

Stem en spraak opnemen is meestal wat moeilijker dan zang opnemen omdat dit iets meer van de microfoon vraagt. Maar daarnaast zijn er ook nog een aantal andere dingen van belang om goede spraak en stem opnamen, of zelfs professionele voice over opnamen te maken.

Goede spraak en stem opnamen

Goede spraak en stem opnamen zijn onder andere afhankelijk van

- de microfoon
- de microfoon voorversterker (eventueel ingebouwd in de usb microfoon)
- de A/D converter (ingebouwd in de usb microfoon of usb geluidskaart)
- de ruimte / akoestiek
- de stem/persoon die inspreekt

De USB microfoon

De meeste USB microfoons bieden een goede tot zeer goede kwaliteit. Met name omdat alle componenten in de microfoon zijn ingebouwd waardoor deze goed op elkaar afgestemd zijn en je dus bijvoorbeeld in vergelijking met een normale PC microfoon niet afhankelijk bent van een slechte/goedkope geluidskaart in je PC of laptop.

Ruimte/akoestiek

Ruimte en akoestiek zijn echt belangrijke zaken die een opname heel goedkoop of slecht kunnen maken. Je kunt de beste USB microfoon of zelfs professionele studio micrfoon kopen maar als je daarna in een hol klinkende ruimte gaat zitten en ver van de microfoon af gaat zitten dan krijg je een ver weg klinkend geluid met alle slechte akoestiek en holle klank van de ruimte. En zoals je al voelt aankomen dit vindt iedereen een slecht geluid, en zeker onprofessioneel klinken. Wat kun je daar aan doen?

Of direct bij de microfoon inspreken. Dit is altijd de goede methode voor spraak en voice over opnamen voor bijvoorbeeld de voice over van een video inspreken.

Of als je een interview wil opnemen zorgen dan van of bijvoorbeeld 2 microfoons, of zet de microfoon op tafel tussen de personen in, of zorg ervoor dat de ruimte niet hol klinkt door bijvoorbeeld naar een andere ruimte te gaan, tapijt neer te leggen, gordijnen op te hangen. Of desnoods buiten te gaan zitten.

Inspreken

Inspreken of goed voorlezen is een vak op zich. Dus houdt een juiste afstand tot de USB microfoon of studio mic, praat enigzins monotoon qua volume, maar maak natuurlijk wel de tekst interessant. Oefen een aantal keer, neem meerdere takes op. Luister terug wat je kunt verbeteren. Schrijf/type de text uit, pas hem eventueel nog een keer aan indien het niet lekker loopt bij het inspreken van de voice over.

Ruis/professioneel

Goede opnemen kan dus perfect met een USB micrfoon als je op de juiste dingen let. Een laatste, kleine, maar soms belangrijk verschil tussen de duurdere en goedkopere USB microfoons is vooral de mate van ruis. Nu is dat niet heel veel. Maar dit kan soms wel degelijk het verschil in kwaliteit maken. Dus voor prima stem opnamen zijn goede studio/condensator USB microfoons perfect zoals bijvoorbeeld.


Zoek je echt minimale ruis, voor zo hoog mogelijke geluidskwaliteit dan zit je helaas in een stukje duurdere prijsklasse. Deze vindt je over het algemeen alleen bij de microfoon sets met een externe geluidskaart. Hiervan is de elektronica duurder/beter waardoor je dan ook minder ruis en een nog hogere geluidskwaliteit hebt.


Voor de echte professionals zijn er de hele professionele microfoon paketten met USB voor handig aansluiten op laptop/computer/Mac

Zie hiervoor de voice over opnemen pagina

Akoestiek Verbetering

Voor goede opnamen wil je natuurlijk dat de slechte echo die je in veel kamers hebt natuurlijk niet te horen is in je opnamen. Je kunt natuurlijk je hele kamer ombouwen tot echte Studio, maar het kan ook simpeler.

Tip 1: Neem dichtbij op

Hoe dichterbij je opneemt hoe harder je stem ten opzichte van alle achtergrond geluiden. Dus zowel geluid van buiten, geruis van je computer of laptop, en ook slechte echo! Het gaat altijd om de verhouding van je stem tot achtergrond geluid. Dus probeer dit eens uit. Hoe dichter bij, hoe beter over het algemeen de opname.

Tip 2: Gebruik een reflectie scherm/filter

Een reflectie scherm zorgt ervoor dat het geluid van je stem wat langs je microfoon gaat direct wordt geabsorbeerd door het filter. Dus het gaat daarna niet meer voor slechte echo zorgen. Dit is een goed alternatief als je niet allemaal gordijnen en akoetische panelen en foam aan je muren wil gaan ophangen.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2019 USBMicrofoons.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com Webshops
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door Project XL - CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.