30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
USB MicrofoonsUSB Microfoon PakkettenUSB GeluidskaartStudio MicrofoonsRecording SoftwareMicrofoon StandaardsUSB MIDI & KeyboardPop FiltersShockmountsSpeakersKoptelefoons

Home Studio Beginnen/Maken - Gratis Advies USBMicrofoons.nl

Wil je je eigen home studio beginnen om bijvoorbeeld zang, rap, voice overs of muziek op te nemen? Of misschien wel je eigen muziek te produceren? Dan gaan we je op de pagina op weg helpen om je eigen home studio setup te gaan samenstellen en geven je tips om te beginnen!

Beginnen, Home Studio Maken

Wil je een home studio beginnen? Of zelf je eigen geluidsstudio maken? Wat heb je dan nodig? Je kunt het simpel houd met alleen een computer, usb microfoon, goede software en een koptelefoon. Dat werkt prima, en zelfs sommige Producers werken zo als ze "on the road" zijn, en meer heb je soms niet nodig. Maar wil je echt een home studio hebben dan heb je dit meestal nodig

✓Computer/Pc laptop, MacBook, iPad of Tablet
✓Opnamen Software, Samples, Software synthesizers, Geluidseffecten
✓Studio Monitor Speakers/Studio Koptelefoon
✓USB MIDI Keyboards, Pad Controllers, DJ controller etc
✓Externe USB of Thunderbolt Geluidskaart
✓USB of Studio Microfoon
✓Akoestiek verbetering / Reflexion Filter
✓Standaards, Klemmen, Hardware, goede tafel(s)

Dit zijn zo ongeveer alle onderdelen die je nodig kan hebben om je eigen home studio te starten. Je hebt natuurlijk niet alles nodig, en zelfs niet alles tegelijk om te beginnen met je eigen muziek studio om muziek te gaan opnemen of produceren. Maar als je iets verder bent kom je hier zo ongeveer wel op uit. We gaan nu kort alles even doorlopen

Computer, PC Laptop, MacBook,, iPad of Tablet

Wat kies je? Een PC, een MacBook of zelfs een iPad. Tegenwoordig maakt het bijna niet uit. Het is maar wat je waarschijnlijk al hebt. Wat alleen wel belangrijk is, is dat je computer of Mac of iPad niet te oud is. Veel oudere versies werken vaak niet meer zo goed samen met nieuwere apps en software en zijn ook vaak iets te langzaam om alles lekker soepel te laten lopen. Dus heb je al een recente PC, Mac of iPad dan zit je goed. Zo niet dan zul je er 1 moeten kopen. Vaak werken veel producers en muzikanten ook zelfs met meerder tegelijk. Dus bijvoorbeeld een iPad als synthesizer en de PC om alles aan te sturen of om mee op te nemen.

Muziek Opname Programma's en Software/Apps

Op het gebied van Muziek opname programma's is heel veel mogelijk. Van gratis audio opname programma's tot complete studio recording software met bijna onbegrensde mogelijkheden. Je kunt beginnen met gratis opname software zoals Audacity om gewoon muziek op te nemen. Ook zijn er verschillende apps om mee op te nemen. Daarnaast wordt er ook met vele usb microfoons, usb geluidskaarten en vele midi controllers veel goede software zo goed als gratis meegeleverd. Dan zijn vaak aanraders omdat de software soms net zo veel waard is als het product wat je koopt.


Speakers en Koptelefoons

Goede speakers en een goede (home) studio koptelefoon zijn heel belangrijk. Als je namelijk niet goed kunt horen wat je opneemt of mixt dan kun je ook niet met muziek werken. Hoe kun je bijvoorbeeld een goede bas lijn maken of mixen als je speakers of koptelefoon de lage tonen bijvoorbeeld niet goed laten horen. En hoe kun je zang opnemen en bewerken als je niet goed kunt horen hoe het klinkt als je speakers of koptelefoon te schel zijn?
Om deze redenen worden studio monitor speakers en studio koptelefoons gebruikt om precies te horen hoe iets klinkt. Deze zijn neutraal en gaan van laag naar heel hoog. Hiermee kun je beter horen wat je opneemt en hoe je de muziek mixt.


Keyboards, USB MIDI controllers

Keyboards en USB midi controllers worden voor van alles gebruikt in de home studio. Je kunt gewoon wat muziek ideeen inspelen en weer verder bewerken op de computer, of gewoon een ritme tikken op pad controllers. Zelfs als je geen muzikant bent kun je deze gelukkig heel snel leren gebruiken en kun je zo samen met de software eigenlijk heel snel goede muziek gaan leren maken. Er zijn kleine usb controllers te koop als je niet te veel geld wil uitgeven maar toch alle mogelijkheden wil van de grotere duurdere studio controllers. De meesten werken allemaal simpel via usb.


Externe Geluidskaarten, USB/Thunderbolt

Een externe geluidskaart is vaak aan te raden voor een home studio. Deze bieden vaak veel minder vertraging dan de ingebouwde geluidskaart van een laptop of MacBook en klinken ook beter. Je kunt er vaak ook meer op aansluiten.


USB Microfoon of Studio Microfoon

Kies je een usb geluidskaart dan kun je er een studio microfoon bij kopen, wil je het een stukje goedkoper houden en heb je een goed klinkende uitgang op je computer dan is een usb microfoon voldoende. Sommige microfoons zijn er zelfs in een normale studio microfoon versie (met XLR aansluiting voor de usb geluidskaart) of een usb studio microfoon versie.


Akoestiek en verbetering

De akoestiek van de home studio is belangrijk voor 2 dingen.

✓Geluid opnemen met een microfoon
✓Geluid afspelen met speakers

Als je geluid opneemt dan kun je simpelweg niet om de ruimte heen. Zit je een kamer met een hol geluid dan gaan je opnamen ook hol klinken. Ga je muziek via de speakers afspelen, dan klinkt dat ook niet helemaal goed, en wat hol. Dus je akoestiek verbeteren is noodzakelijk.

TIP: Zit je in een hol klinkende ruimte dan kun je voor het mixen en afspelen van muziek ook een goede koptelefoon gebruiken. Hiermee sluit je simpel zat de akoestiek buiten!


Standaards/Hardware

Eigenlijk begint het opzetten van een goede studio of home studio met een goede tafel, of meerdere tafels en bureaus. En natuurlijk een prettig zittende stoel. Daarnaast moet je alles gaan indelen zodat je lekker kunt werken, overal gemakkelijk bij kunt en geen last van je pols, je rug of andere dingen krijgt. En natuurlijk moet je je opstelling zo maken dat je de speakers goed kunt horen, je monitor goed kunt zien, etc.

Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 USBMicrofoons.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.